2221710_medium2000.jpeg
2128689_medium2000.png
2264586_medium2000.jpeg
previous arrow
next arrow

CLB

CLB-onthalers zijn de eerste aanspreekpunten voor alle leerlingen, ouders en scholen.  Elke school heeft zijn vaste contactpersoon. Zij onthalen en verhelderen elke nieuwe vraag, geven informatie en advies of verwijzen door naar CLB-trajectbegeleiders of externen. Onthalers komen regelmatig op school.   

CLB-trajectbegeleiders stippelen een passende begeleiding uit op maat van de leerling, ouders, en de school. Wanneer nodig kan dit ook een handelingsgericht traject zijn waar diagnostiek gebeurd. Soms kan doorverwijzing meer aangewezen zijn en bekijkt het CLB dit samen met de leerling en/of ouder.   

Voor vragen i.v.m de medische administratie  (bv planning medisch onderzoek, oudervragenlijst , opvolging inhaalmoment).. kan de leerling/ouder/school terecht bij de  administratieve CLB-verpleegkundige verbonden aan de school.  

Het CLB kan bepaalde problemen of onregelmatigheden in het beleid van de school signaleren en de school op de hoogte brengen van bepaalde behoeften ven de leerlingen. Daarnaast biedt het CLB versterking aan de school bij problemen van individuele leerlingen of een groep leerlingen. Ook daar kan je je niet tegen verzetten.

 

CLB-contactpersoon:

    Dominique De Bondt

    Vrij Centrum voor Leerlingenbegeleiding

    Hoenderstraat 53

    9230 Wetteren

    09/ 369 22 21

    www.clbwetteren.be 

    Tel.  09 369 22 21         

    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 

Copyright ©  VBSDK.