2221710_medium2000.jpeg
2128689_medium2000.png
2264586_medium2000.jpeg
previous arrow
next arrow

Manier van inschrijven is anders voor de vestiging Wichelen dan aan de Donk.

Lees aandachtig onderstaande informatie.

 

 INSCHRIJVINGEN op de afdeling Wichelen

In Wichelen werken alle kleuter- en lagere scholen vanaf het schooljaar 22-23 met een digitaal centraal aanmeldingssysteem. Dat betekent dat je via een website doorgeeft in welke scholen je jouw kind het liefst wil inschrijven. Zo krijgt elk kind een gelijke kans om naar de school van zijn keuze te gaan. Als er in een school niet genoeg vrije plaatsen zijn, wordt op een objectieve en wettelijke manier een rangorde bepaald.

Is je kind geboren in 2022 en start het met school in het schooljaar 2024-2025 of 2025-2026 (voor kinderen geboren eind 2022), of is je kind al ingeschreven, maar kiest je vanaf volgend schooljaar een andere school? Of zit je kind in een kleuterschool die geen lagere school afdeling heeft? Dan zal je je kind moeten aanmelden.

Al een broertje of zusje op school? Het systeem geeft jou voorrang maar je zal je kind ook moeten aanmelden.

 

Hoe aanmelden?

Surf tussen 27 februari 2024 (vanaf 12 uur) en 19 maart 2024 (tot 19 uur) naar: www.huisvanhetkindlww.be/basisonderwijs  en meld je kind aan. Haasten is niet nodig! Het tijdstip van aanmelden speelt geen rol zolang je kind maar binnen deze periode aangemeld is.

Na 19 maart (19 uur) kan je niet meer aanmelden. Dan kan je je kind pas inschrijven in de vrije inschrijvingsperiode (na 23 mei) op een school waar nog plaats is. Je kind tijdig aanmelden is dus zeker van belang!

Je zal uiterlijk tegen 19 april 2024 een bericht ontvangen met de toegewezen school, daarna kan je je kind inschrijven op deze school tussen 22 april 2024 en 13 mei 2024.

Bij problemen, kom gerust langs op de school en dan helpen wij u met veel plezier verder. 052/42 29 04 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Meer info of vragen?

 https://www.huisvanhetkindlww.be/basisonderwijs

Huis van het Kind Laarne-Wetteren-Wichelen :

0474 56 67 18 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

INSCHRIJVINGEN aan de DONK

Maak een afspraak met de school en we schrijven uw kindje in. In de gemeente Berlare is er immers GEEN aanmeldingssysteem. Je kan jouw kind dus gewoon vrij inschrijven.

Je kind is pas ingeschreven in onze school als je schriftelijk instemt met het pedagogisch project en het schoolreglement. Eenmaal ingeschreven, blijft je kind bij ons ingeschreven. De inschrijving van je kind kan enkel stoppen in de gevallen die wettelijk zijn opgesomd. De inschrijving stopt enkel wanneer je beslist om je kind van school te veranderen, je niet akkoord gaat met een nieuwe versie van het schoolreglement of bij een definitieve uitsluiting als gevolg van een tuchtmaatregel.  

Wanneer tijdens zijn of haar schoolloopbaan de nood aan aanpassingen voor je kind wijzigt, kan het zijn dat de vastgestelde onderwijsbehoeften van die aard zijn dat ofwel een verslag nodig is dat toegang geeft tot het buitengewoon onderwijs, ofwel een bestaand verslag gewijzigd moet worden. In dat geval organiseert de school een overleg met de klassenraad, de ouders en het CLB. Op basis van dit overleg en nadat het verslag werd afgeleverd of gewijzigd, beslist de school om de leerling op vraag van de ouders studievoortgang te laten maken op basis van een individueel aangepast curriculum of om de inschrijving van de leerling voor het daaropvolgende schooljaar te ontbinden. 

Bij elke wijziging van het schoolreglement zullen we opnieuw jouw schriftelijk akkoord vragen. Indien je niet akkoord gaat met de wijziging, dan wordt de inschrijving van je kind beëindigd op 31 augustus van het lopende schooljaar. 

Capaciteitbepaling van de school

Voor afdeling Wichelen zijn dat 168 kleuters

Voor de afdeling Donk: 50 kleuters en 90 lagere schoolkinderen

Voor de VBS DE Kleurenboog maakt dit dus 308 leerlingen

Copyright ©  VBSDK.